Velünk a Város
Velünk a Város
A Mathias Corvinus Collegium oktató, tehetséggondozó központja lehet az egykori Avas Szálló – ezt Veres Pál polgármester jelentette be közösségi oldalán. A városvezető szerint egy év megfeszített munkája van abban, hogy megszülethet végre az a megállapodás, amely méltóképp rendezi az évtizedeken át magára hagyott, folyamatosan romló állapotú egykor impozáns épület sorsát.

https://minap.hu/cikk/annyi-elvesztegetett-ev-utan-vegre-jo-gazdaja-lehet-az-avas-szallonak
Velünk a Város
Velünk a Város
Az önkormányzat 7. számú választókerületének képviselője, Fodor Zoltán számolt be lapunknak az eltelt egy év munkájáról.
Velünk a Város
Velünk a Város
Mi, miskolciak, egymásra számíthatunk! 😷🙏
Velünk a Város
Veres Pál
Mi, miskolciak, egymásra számíthatunk! 😷🙏
Velünk a Város
Velünk a Város
Kiemelkedő eredménynek tartom a perecesi óvoda tetőcseréjét, a Finkey utca ivóvízhálózat-cseréjét, az Újgyőri piac buszmegálló burkolatának felújítását és a Vilma-forrás és környezetének rendezését is. A Debreczeni Márton téren és a Bulgárföldön végeztünk átláthatósági gallyazást. A közterületek gondozásában, karbantartásában nagy volt a lemaradás, így a jövőben is kiemelt feladatként kezelem ezeket.➡️
https://minap.hu/cikk/bazin-levente-kozos-cselekvessel-lett-elhetobb-az-otthonunk
Velünk a Város
Velünk a Város
Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz-kormányzat a folyamatos elvonásokkal lehetetlen helyzetbe hozza a nagyvárosokat, így Miskolcot is.
A legújabb ötletként éppen a helyi iparűzési adó elvonását tervezgetik, ami nélkül a városok teljesen életképtelenek lesznek.
Eközben mit csinálnak a miskolci fideszes országgyűlési- és önkormányzati képviselők?
Lelkesen támogatják a Fidesz városokat tönkretevő megszorításait, vagyis a városuk, Miskolc ellen dolgoznak.
Velünk a Város
Velünk a Város
Csöbörnek és Hubaynak nem számítanak a miskolciak

Csöbör Katalin szerint üdvözlendő, hogy a kormány újabb 300 millió forintot vonna el Miskolctól, a miskolciaktól. Azoktól a miskolciaktól, akiket neki kellene képviselnie a Parlamentben, akik azt várják el tőle, mint országgyűlési képviselőtől, hogy érdekeiket érvényesítse. Nos, úgy tűnik, Csöbör Katalin valamit félreértett, ő ugyanis a közműadó ötszörösre emelése mellett érvel, szerinte rendben van, hogy a miskolciaktól elvesznek újabb 300 millió forintot. Már meg sem lepődünk, hiszen Csöbör Katalin eddig sem emelte fel a hangját a kormányzati elvonások miatt, eddig sem kérte a fideszes kormánytagokat, hogy ne vegyenek el milliárdokat az önkormányzatoktól, azoktól a miskolciaktól, akiket elvileg ő képvisel.

Dr. Varga László országgyűlési képviselő és dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője pénteken sajtótájékoztatón szólította fel a Fidesz miskolci országgyűlési képviselőit, hogy a parlamentben ne szavazzanak Miskolc ellen. Ne szavazzák meg, hogy a földben lévő vízvezetékekre kivetett adót felemeljék. Ha mégis megteszik, akkor a miskolciak 300 millió forinttal többet fognak fizetni a kormánynak.

Ez az adó rendkívül igazságtalan és értelmetlen, nem növelni, hanem eltörölni kellene, mint ahogy a Magyar Víziközmű Szövetség levélben kérte is erre a módosítást benyújtó fideszes képviselőket. Olyan ez, mintha valakit azért köteleznének adófizetésre, mert a lakásában csövek és vezetékek vannak, amelyekért méterenként kell fizetnie.

A miskolci képviselők felszólítására Csöbör Katalin a valóságot több helyen nélkülözve, a lényeget messziről elkerülve próbált visszavágni, de ezen túl bejelentette: „a MIVIZ Kft. működését érinti a módosítás, ideális víznyerési és műszaki adottságai révén ez viszont kigazdálkodható, de a környező településeket és szolgáltatóikat segíteni fogja a tervezett módosítás.”

Felháborító, hogy a miskolciak képviselője azt nyilatkozza, a miskolciak majd „kigazdálkodják” a 300 millió forintos büntetőadót, és ez jó lesz a városkörnyéki kistelepülések számára. Nem tiltakoztak a kormánynál, hogy ne vonja el a város közösségi közlekedésétől a szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen félmilliárd forintos állami támogatást, de az iparűzési adó felfüggesztésére vonatkozó javaslatot sem kifogásolták, amely a város legnagyobb bevételi forrása.
Csöbör Katalin bejelentésének egyetlen pozitívuma mégis van, maga ismeri be az utóbbi hónapokban nyilvánvalóvá lett tényt: nem tudja, de nem is akarja már képviselni a miskolciak érdekeit.
Emlékeztetjük Csöbör Katalint és Hubay Györgyöt arra, hogy ők a miskolciak szavazatával kerültek az országgyűlésbe, nekik a miskolciakat kell(ene) képviselniük, ezért ne szavazzanak saját városuk ellen! A miskolciak nem felejtenek!

Dr. Varga László
Dr. Simon Gábor