Velünk a Város
Velünk a Város
MINDEN MISKOLCI MEGISMERHETI A VÁROS GAZDASÁGI HELYZETÉT

A hazai közéletben egyedülálló és egyúttal hiánypótló kiadvánnyal jelentkezett Miskolc városa Számadó címmel, amely már elérhető az interneten – jelentette be a miskolci Városházán tartott sajtótájékoztatóján Dr. Simon Gábor. A Velünk a Város frakcióvezetője felidézte, hogy 2019-ben Veres Pál polgármester és az őt támogató frakciószövetség nyitott városházát ígért, ennek megfelelően dolgozik azóta is, és ennek a részeként valósult meg a kiadvány. Huszonnégy oldalon alapos részletességgel veszi végig, hogyan alakult ki Miskolcon az a gazdasági helyzet, amelyben most van a város. Tételesen leírja az előző városvezetéstől átvett örökséget, az azóta eltelt másfél év városgazdálkodási tényeit, különösen a COVID-járvány hatását. Taglalja a bevezetett kormányzati elvonásokat, amelyek együtt gyakorlatilag a működőképesség határára sodorták Miskolcot.

Dr. Simon Gábor hangsúlyozta, különleges a kiadvány abból a szempontból is, hogy politikailag nem minősít, nem keres felelőst, csak rögzíti azokat a gazdasági adatokat, amelyek a várost 2019 őszétől a mai napig meghatározzák.

A frakcióvezető a kiadványból kiemelte azt a tényt, hogy az átvétel pillanatában az önkormányzat összes kötelezettsége 18,3 milliárd, a Miskolc Holdingé pedig 24 milliárd forint volt. A város teljes kötelezettségállománya több volt, mint Miskolc egy teljes éves költségvetése. Az új városvezetés a hatékony városgazdálkodás területén azonban nagyot lépett előre: az önkormányzatot félmilliárd forinttal, a Miskolc Holdingot pedig 757 millió forinttal kevesebb pénzből működtette, mint az előző városvezetés.

Súlyosbítja a város helyzetét, hogy a COVID-járvány megtizedelte bevételeit, a demokratikusan működő önkormányzatokat büntető kormány pedig önmagában 3,6 milliárd forintot vett és vesz ki Miskolc kasszájából. Ez önmagában elegendő lenne Miskolc tömegközlekedésének egy teljes éves finanszírozására.

"Ezt a pénzt tőlünk, miskolciaktól elvették. Ki kell mondani, mert ez valóság: a kormány a csőd szélére lökte a nagyvárosokat. Nem csak Miskolcot, minden nagyvárost" – állapította meg Dr. Simon Gábor. Hozzátette: a következő két hétben az önkormányzat minden háztartásba eljuttatja nyomtatott formában a kiadványt, hogy minden Miskolci tisztában legyen a tényekkel, a Velünk a Város frakció tagjai pedig segíteni fognak az adatok értelmezésében, az összefüggések és következmények bemutatásában.
Velünk a Város
Velünk a Város
10 CSALÁDNAK SEGÍTETTEK ADOMÁNYOKKAL A VELÜNK A VÁROS FRAKCIÓ TAGJAI

Tíz nehéz sorsú, az avasi lakótelepen élő családnak adott át élelmiszercsomagokat Fodor Zoltán és Bartha György, a Velünk a Város frakció tagjai. Az adományokat a Klapka utcai idősek klubjában vehették át az érintettek. Fodor Zoltán az ajándékozás előzményéről elmondta, az egymásért felelősséget érző miskolciaknak köszönhetően csak az utóbbi évben számos rászoruló családnak tudtak segíteni ruhaneművel, tűzifával, bútorokkal, háztartási gépekkel és egyéb más műszaki cikkel.
Korábbi karitatív gyűjtéséről értesülve Czupper András, az István Nádor Borlovagrend elnök-nagymestere a szervezet tagjai nevében több ezer forint értékben biztosított tartós élelmiszereket. Ehhez az adományhoz csatlakozott Bartha György, Szebeni Péter korábbi képviselő, valamint Nagy Ákos, a FIDESZ-KDNP frakcióvezetője.
Bartha György arról beszélt, hogy az adományok gyűjtését természetesen folytatják, hiszen sok nélkülöző család él a városban. Az a céljuk, hogy minél több családot vonjanak be a támogatotti körbe, akikhez eljuttatják a miskolciak adományait.
Fodor Zoltán köszönetet mondott a MESZEGYI dolgozóinak és vezetőinek, akik fáradságot nem ismerve segítenek, valamint a Klapka úti idősek klubja dolgozóinak, akik folyamatosan gyűjtik a felajánlásokat. Felhívta a figyelmet: akik úgy érzik, segíteni szeretnének rászoruló miskolci családokon, keressék őt felajánlásaikkal, a ruha- és élelmiszer adományokat pedig az Idősek klubjában adhatják le.
Velünk a Város
Velünk a Város
TELJES KÉPET KAPNAK A MISKOLCIAK A VÁROS GAZDASÁGI HELYZETÉRŐL 👉 www.miskolc.hu/szamado

A Velünk a Város frakció a választók által támogatott nyitott városháza programjának megfelelően kiemelten fontosnak tartja a lakosság teljes körű tájékoztatását, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hol tart ma Miskolc. Ezért örömmel fogadja, hogy az város megjelentette "Számadó" című kiadványát, amelyből minden miskolci közérthető, egyszerű, átfogó képet kaphat városunk pénzügyeiről és gazdasági helyzetéről. A kiadvány célja, hogy bemutassa, mi a jelenlegi állapot, milyen örökséget vett át 2019 őszén a városvezetés, mi történt azóta, és milyen nehézségekkel, kihívásokkal kell megküzdenie a városvezetésnek, az önkormányzat szakembereinek.

A város gazdasági átvilágításának fontosabb megállapításait tartalmazza az adatokat, tényeket összesítő 24 oldalas kiadvány, amely az önkormányzat honlapján, www.miskolc.hu/szamado valamennyi miskolci választópolgár számára elérhető, rövidesen pedig nyomtatott formában is postaládáikba kerül.

A városvezetés a Velünk a Város frakció támogatásával továbbra is azon dolgozik, hogy megtalálja azokat a megoldásokat, amelyekkel a koronavírus és a kormányzati elvonások okozta károk együttesen enyhíthetők legyenek, folytatva a város hatékony, stabil és szolidáris működtetését.
Velünk a Város
Velünk a Város megváltoztatta a borítóképét.
Velünk a Város
Velünk a Város
☝️A város idei költségvetése a jelenlegi bizonytalan helyzethez igazodva áll össze. Azzal tervezünk, azzal tudunk tervezni, amink van, azokkal a bevételekkel számolunk, amelyekre látjuk, tudjuk a forrást. Szolgáltatásokból – így a tömegközlekedésből – is csak annyit rendelünk, amit ki tudunk fizetni.

👉Ma Simon Gáborral, a Velünk a Város frakció vezetőjével, Ignácz Dávid jegyzővel és Szilágyi Kornéllal, a pénzügyi főosztály vezetőjével tárgyaltunk, megnéztük a számokat, a költségvetési sorokat. Ez most nem a boldog tervezés időszaka. Nehéz, megfeszített munka van mögöttünk, és még nincs vége.

☝️Gulyás Gergely miniszterrel egyeztettünk február első hetében. A tervek szerint március második felére várható kormányzati döntés az önkormányzati támogatásokról.
Velünk a Város
Velünk a Város
A közel 70 darab jegenyefának a vizsgálata még zajlik. Ezt követően egy szakmai bizottság fog dönteni, arról hogy mely fát szükséges kivágni még vegetációs időszak előtt.
A kivágott fákat már idén ősszel szeretnénk pótolni.
A pótolandó fa fajtáját a lakosság bevonásával szeretném kiválasztani, amennyiben a járványhelyzetben lehetővé teszi.🏡
Bővebben ➡️
https://www.facebook.com/102201557828084/posts/464474491600787/